דברו איתנו

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

תערובות ההטלה של אמבר

מזונות לבעלי חיים יכולים להיות מוגשים בשתי צורות עיקריות; תערובת מכופתתת ותערובת קמחית.

לכל צורת תערובת יש יתרונות וחסרונות ולכן אין תשובה גורפת איזו צורה עדיפה.

תרנגולות מטילות, וגם זני עופות אחרים נחשבים בררניים ונוטים לבחור את חלקיקי המזון הגדולים שהם מזהים באבוס ולהתעלם מהחלקים הקטנים/האבקתיים.

ערבוב של חלקים גדולים עם חלקיקים דקים יגרום בסבירות גדולה למוצר לא הומוגני ולמנת מזון שונה לאורך קו ההאבסה.

יתרונות תערובת מכופתתת לעומת תערובת קמחית/לחוצה במרקם קמחי:

  • התערובת כולה עוברת חימום במהלך הכפתות, עובדה המפחיתה מאוד את כמות החיידקים במזון ומקטינה את הסיכון לסלמונלה.
  • תערובת מכופתתת הינה הומוגנית ומבטיחה שכל העופות בלול יקבלו את אותה מנת הזנה.
  • התערובת לא מאפשרת לעופות לבחור לפי טעמם האישי ומחייבת אותם לצרוך את כל מה שרצינו שיהיה במנה.

יתרונות תערובת לחוצה שאינה קמחית לעומת תערובת קמחית/ לחוצה במרקם קמחי:

  • אפשר להשתמש בחלקיקים יותר גדולים אשר תורמים לעבודת הקורקבן, לבריאות מערכת העיכול וע”י כך לשיפור הנעכלות.
  • חלקיקי הסידן שנשארים שלמים בעקבות כך שלא עוברים את הכיפתות גורמים לריכוז סידן גבוה יותר לאורך זמן בדם וע”י כך יכולים לשפר את איכות הקליפה.
  • תערובת זו זולה יותר מכיוון שלא עוברת את תהליך הכפתות, אשר הינו תהליך שדורש אנרגיה ומיכון.

אנו באמבר החלטנו לשלב את היתרונות של שתי השיטות וליצור תערובת לחוצה אשר משלבת בתוכה כ-40% כופתיות אשר מכילות בתוכן את כל האלמנטים הקטנים כגון ויטמינים, מינרלים, אנזימים, חומצות אמינו וחומרים בעלי סיכון יותר גבוה לחיידקים, העוברים טיפול תרמי ולכן בטוחים יותר מיקרוביאלית, עם חומרי גלם גרוסים בצורה גסה.

מוצר זה מקטין את עלויות היצור, מקטין בצורה דרמטית את הסיכון הבקטריולוגי ועם זאת מאפשר למטילה את היתרונות הגלומים בהזנה של חלקיקים גדולים.

מוצר זה הוא הנכון ביותר למגדלים שמעדיפים תערובת לחוצה ומבטיח תוצאות מקצועיות מיטביות בשילוב עם מחיר נמוך ובטיחות ביולוגית גבוהה.

בנוסף, מוצר זה עומד בכל סטנדרטי האיכות הרגילים של אמבר. כל חומרי הגלם שמשמשים ליצור המוצר עוברים בדיקה במעבדת אמבר עם הגעתם למפעל וכל אצוות יצור נדגמת ונבדקת במהלך היצור על מנת לוודא שהמוצר מתאים לספסיפיקציה ולא חורג בשום פרמטר.