גידול צאן
חקלאות מקומית חכמה ובטחון תזונתי
בסוף פברואר התקיים כינוס חקלאים (לפני שנכנסנו לעידן הריחוק החברתי בתקופת הקורונה), ששילב החלפת ידע מקצועי עם חיבור קהילת החקלאים. במהלך אותו יום דובר בין השאר על עתיד החקלאות, חדשנות טכנולוגית, רגולציה, שוק הסחורות הגלובלי וביטחון תזונתי – ועל כל אלה דיברנו בפרק זה יחד עם שלושה אנשים שנכחו באותו כינוס: עדי פנחס, מיגל יופה וחיים ערב.
לולי הטלה
יגאל אלמליח גדל בספסופה, מושב הממוקם ליד הר מירון. בבגרותו יצא לחיות במרכז לתקופה קצרה אך חזר לבסוף למושב ילדותו כדי להתמקד בניהול העסק המשפחתי: גידול תרנגולות להטלה. בפרק זה נדבר עם יגאל על הרגולציה בענף הביצים, על משבר הביצים שפקד אותנו בפסח האחרון, נבין ממנו את משמעותן של מכסות הביצים שמחלקת המדינה ונשמע ממנו כיצד לדעתו המדינה יכולה להאט את צמצום מספר החקלאים העוסקים בענף ההטלה.
הפקולטה למדעי הפרדס
משה ויזר מתל-יצחק רואה את הפרדסים מקרוב – קרוב מאוד אפילו – כבר עשרות שנים. בפרק זה שוחחנו איתו על ימיו הראשונים בענף, על הייצוא, על הנדל”ן שנוגס בשטחים ושאלנו אותו מה לעזאזל קרה לתפוז הישראלי.
פסטו בזיליקום בערבה התיכונה
במבט חטוף על דרום הארץ אפשר להסיק בקלות שהערבה היא המקום הכי פחות מתאים לחקלאות עלי אדמות. בשיחה עם רמי שדה – שמגדל תבלינים ותמר מג’הול במושב עין יהב – גילינו זוויות נוספות על החקלאות בערבה: שוחחנו על היתרונות שגידול בערבה טומן בחובו, על סוגיית המים, התחרות עם אירופה ואפריקה וההשפעות המפתיעות של אירועים פוליטיים ברחבי הגלובוס על החקלאי והצרכן כאחד.