דברו איתנו

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם

קישורים להרצאות מעניינות באנגלית (וידאו) להן הקשבנו לאחרונה, ושווה לשתף גם אחרים (ללא תרגום)

מאת רן סולומון "אמבר"

קישורים להרצאות מעניינות באנגלית (וידאו) להן הקשבנו לאחרונה, ושווה לשתף גם אחרים (ללא תרגום);                פרק 1 – נושאים כלליים.

ההרצאות נתנו כ-Webinars בחסות החברות הבאות: AMTS (מפיצי מודל ה-CNCPS של קורנל), Balchem Adiseo, ועוד…

  • כוספה ליפתית כמקור עיקרי של חלבון במנות פרת חלב – דר’ אנטוניו פסיולה, אוניברסיטת פלורידה, ארה”ב. https://agmodelsystems.com/antonio-faciola-canolamazing-webinar/
  • יחסי הגומלין הקיימים בין NDF שאינו נעכל (uNDF240) ו-NDF אפקטיבי פיזיקאלית במנת חולבות – דר’ ריק גראנט, מכון מיינר, ניו-יורק, ארה”ב.

https://agmodelsystems.com/the-nutritionist-2019-grant/

  • עומס חום בתקופת היובש והשפעתו המאוחרת (carry-over) על הפרה בתחלובה ועל הולד – דר’ ג’ף דאל, אוניברסיטת פלורידה, ארה”ב. https://agmodelsystems.com/the-nutritionist-2019-dahl/
  • החלטות תזונתיות שגורמות למיקרואורגניזמים בכרס לגרום לירידה בשומן החלב – דר’ טום ג’נקינס, אוניברסיטת קלמסון, (אמריטוס), ארה”ב.

https://agmodelsystems.com/the-nutritionist-2019-jenkins/

  • מה גורם ליצור נמוך ואיכות נמוכה של קולוסטרום? – דר’ ג’ים דרקלי, אוניברסיטת אילינוי, ארה”ב.    https://agmodelsystems.com/the-nutritionist-2019-drackley/
  • ניתוח מטא-אנליזה שבחנה תרומתו של כולין מוגן לביצועי פרות חלב – דר’ ז’וזה סנטוס, אוניברסיטת פלורידה ארה”ב. https://www.youtube.com/watch?v=Uc8Tf9bGGhQ
  • הזנה וממשק הזנה לטובת מקסום יצור החלבון על ידי פרת החלב – דר’ תום אוברטון, אוניברסיטת קורנל, ארה”ב https://www.youtube.com/watch?v=Uc8Tf9bGGhQ
  • דרכים לשיפור רווחיות הרפת (במיוחד בתנאי של עודפי חלב ומחיר נמוך) – דר’ מייק הטג’נס, אוניברסיטת אילינוי, ארה”ב.    https://www.youtube.com/watch?v=2KuxS8Iht4g&t=430s
  • ריכוז החלבון במנות חולבות – כמה נמוך אפשר לרדת? – דר’ לארי צ’ייס, אוניברסיטת קורנל, ארה”ב. https://www.youtube.com/watch?v=NUu6KhODCkc&t=2750s
  • גידול עגלות תחלופה מיטבי; גורמים (שאינם בהכרח נוגדנים) הקשורים באיכות הקולוסטרום – דר’ מייק ואן-המבורג, אוניברסיטת קורנל, ארה”ב. https://www.youtube.com/watch?v=zdEG8JstcVs
  • 3 אסטרטגיות ליישום מחר בבוקר לטובת מקסום יצור החלבון בחלב ורווחיות הרפתן – דר’ מייק ואן-המבורג, אוניברסיטת קורנל, ארה”ב.

https://www.youtube.com/watch?v=Leue8fpkQ3o&feature=youtu.be

  • מדוע פרות לוקות בהיפוקלצמיה (קדחת חלב קלינית/תת-קלינית) ודרכים לצמצם את התופעה – דר’ ג’סי גוף, אוניברסיטת איווה (בדימוס), ארה”ב.

https://www.youtube.com/watch?v=6RQVOMy5NzI&feature=youtu.be

  • החשיבות, ונקודת מפתח להתייחסות, בעת תכנון ואיזון המנה לחומצות אמינו – דר’ צ’רלס שווב, אוניברסיטת ניו המפשייר (בדימוס), ארה”ב.

http://www.feedchannel.online/replay/importance-and-considerations-of-formulating-diets-for-amino-acids/

  • התנהלות בעת עומס חום לטובת רווחת פרות חלב ויונקים – דר’ ג’ניפר ואן–אוס, אוניברסיטת ויסקונסין, ארה”ב. https://agmodelsystems.com/the-nutritionist-2020-van-os/
  • הזנת חומצות שומן ספציפיות בתקופת המעבר (לפני ומיד אחרי ההמלטה) וגם קצת אחריה – דר’ ג’ונה דה-סוזה, פרדו אגרו-ביזנס, ארה”ב (לשעבר תלמיד מחקר באוניברסיטת מישיגן בקבוצת המחקר של אדם לוק המתמקדת בהשפעת חומצות שומן על המטבוליזם של פרת החלב).  https://agmodelsystems.com/the-nutritionist-2020-desouza/
  • עדכונים לגבי תוצאות מחקרים הנוגעים להיפוקלצמיה (קדחת חלב) בפרות חלב – דר’ ג’סי גוף, אוניברסיטת איווה (בדימוס), ארה”ב.  https://agmodelsystems.com/the-nutritionist-2020-goff/
  • סיור ברפת באפסטייט ניו-יורק, ארה”ב, בהדרכת דר’ טום טילוטקי, מנכ”ל AMTS (זכיינית אמריקאית למודל CNCPS של קורנל, בדומה ל-NDS האיטלקית), עם הדגשים על הזנה וממשק של כל שולחות הרפת ואספקטים מקצועיים וניהוליים נוספים… מומלץ!

https://www.youtube.com/watch?v=xmxJTRO61TI

  • ממשק הזנה של פרות הנחלבות באמצעות רובוט – דר’ טרוור דבריס, אוניברסיטת גואלף, קנדה. https://www.youtube.com/watch?v=NtQk6soBItM&feature=youtu.be
  • הזנה וממשק לשיפור יצור החלבון על ידי הפרה; פודקאסט/שיחה חופשית זום מטעם Balchem, בהשתתפות דר’ מייק ואן-המבורג, אוניברסיטת קורנל ודר’ באז בורהנס, תזונאי ברפתות. הדיון מתבסס על מודל ה-CNCPS של קורנל.

http://r20.rs6.net/tn.jsp?f=001TILZ1vVTWcNbA_x8p0iT7G2MKnJOzBfKYjvUscy1S_Im_G4tTpW_R1uXxa0cWADWfQo-krlkEIP_KpBdDhtjaeYhTKY9yh2rrfo7sDWaulgOKHUUZYqAjtQWiD1u3ca-mtbRxpwtWUy0JQxxPTF7Jw==&c=II_PpTnja8Gu2q-BvstrbQIYuaZO_zJ3jUlqaNsHyhpsYprSuGG-pw==&ch=nG9_n8Fh5U3iN9PEP6NTfss786WvrpsdcfJ23UZsaimMXPusx5zRhw==

  • עמידות לאינסולין בפרת המעבר – אויב או ידיד? – דר’ ריק גרמר, אוניברסיטת ויסקונסין (בדימוס) ארה”ב. https://www.youtube.com/watch?v=l1e-hrWJ2qk&feature=youtu.be  (הרצאה מעולה להבנת הקשר הפיסיולוגי בין אינסולין, ריכוז NEFA, פירוק שומן, קטוזיס וביצועי היצור לאחר ההמלטה; גישה מעניינת ושונה מהמקובל – האם ריכוז NEFA גבוה היא תמיד בעיה אמיתית?).
  • תזונה וממשק הזנה של עיזי חלב – חלק 1. דר’ אנדראס פוסקולוס, אוניברסיטת תסלי, יוון. https://agmodelsystems.com/foskolos-goat-nutrition-part-one/
  • תוספת חומצות שומן ספציפיות למנת חולבות; יותר מסתם תוספת שומן ואנרגיה – דר’ אדם לוק, אוניברסיטת מישיגן, ארה”ב (ממובילי המחקר העולמי בנושא בשנים האחרונות. הערת העורך; ר. ס.).

https://www.youtube.com/watch?v=NbRYjb78CyA&list=PL44nnBptmV4xTq1EpM4KkXSbe-NW_t9vu&inde

  • פינת הפודקסטים של חברת Balchem (פגישות רבות משתתפים בזום בנושאים מגוונים): האחרון ואחד המעניינים – מה צפוי בענף החלב בארה”ב בשנת 2021. https://balchemanh.com/podcast/
  • כיצד שומרים על מערכת עיכול בריאה ומתפקדת במעלי גרה. דר’ בריאן אולדריג’, אוניברסיטת אילינוי, ארה”ב (אנימציה מעולה). https://www.youtube.com/watch?v=JoQl6NE-SZM&feature=youtu.be
  • הבנה של השפעת הריתמוס העונתי על יצור החלב ובעיקר רכיביו (גורמים שאינם דווקא עומס חום המשפיעים ויוצרים תבניות ביולוגיות קבועות, למשל השינויים בריכוז השומן והחלבון לאורך חדשי השנה; הערה שלי, ר.ס.). דר’ קווין הרבטיין, אוניברסיטת פנסטייט, פנסילבניה, ארה”ב. https://www.youtube.com/watch?v=qI8lIRFbA_s&feature=youtu.be
  • פודקסט וידאו נוסף של חברת Balchem. הפעם עם דר’ מייק הטג’נס, זקן התזונאים הפרקטיים בארה”ב, בשיחה פתוחה עם בעל רפת של כ-900 פרות. הנושא: דרכים למיקסום החזר ההשקעה ברפת ((ROI. https://www.youtube.com/watch?v=g2EgaxeG7hU&feature=emb_logo
  • הערכה של הזמינות הביולוגית של מינרלים, בהסתכלות מעשית. דר’ ביל וייס, אוניברסיטת אוהיו, ארה”ב. https://www.youtube.com/watch?v=_zykja9q_j4
  • הזנת פרת המעבר (לפני ההמלטה) תורמת להצלחת הפרה והוולד לאחר ההמלטה. דר’ פיל קרדוסו, אוניברסיטת אילינוי, ארה”ב. https://agmodelsystems.com/the-nutritionist-2021-cardoso/
  • חבריה, חם פה! – השפעת עומס חום בסוף ההיריון על האם והוולד. דר’ ג’ף דאל, אוניברסיטת פלורידה, ארה”ב. https://www.youtube.com/watch?v=Q-aWwMX4ZOE
  • פודקאסט וידאו: הערכת הזמינות הביולוגית של מינרלים בפרות חלב. דר’ ביל וייס, אוניברסיטת אילינוי, ארה”ב. https://www.youtube.com/watch?v=8rgl7jbVIf8
  • פודקאסט וידאו של חברת Balchem: השפעת עומס חום בסוף ההיריון של פרות חלב. דר’ ג’ף דאל, אוניברסיטת פלורידה, ארה”ב. https://www.youtube.com/watch?v=-xvgfqY0JU4
  • רווחת פרות חלב והקשר עם יצרנותם. דר’ ריק גרנט, מכון מיינר, ניו-יורק, ארה”ב. https://agmodelsystems.com/the-nutritionist-2021-rick-grant/ (וובינאר ארוך מאד, הכולל הרצאה של כ-1 שעה, אך גם סשן ארוך של שאלות ותשובות, וכן, סיור קצר במכון המחקר, כולל הצגת נתוני הרפת על ידי ריק).
  • פודקאסט וידאו של חברת Balchem: התערבות במצבי עקת חום. דר’ לנס באומגרד ודר’ בוב קולייר (מחוקרי עומס החום הוותיקים בעולם), אוניברסיטת איווה ואידהו בהתאמה, ארה”ב. https://www.youtube.com/watch?v=pCZpID98X00
  • פודקאסט וידאו של חברת Balchem: איך משפיעים על ריכוז המוצקים בחלב. דר’ טום אוברטון, אוניברסיטת קורנל, ארה”ב. https://www.youtube.com/watch?v=X5pG3ynos8M

 

 

  • ניסוי מבוקר ואקראי (controlled and randomized) שבא לבחון השפעת מתן סויכלור בתקופת ההכנה על ביצועי היצור, הבריאות והפוריות של פרות חלב. דר’ סטיפן לבלנק, אוניברסיטת גוולף, הקולג’ לווטרינריה, קנדה.                     https://zoom.us/rec/share/2obuMmvAcO84awnHpu-XZm_hMcHfehREIzmnxrAyXOHpXZKNJod0DYlSNJv8cyN7.C37jZ0Dg7G02kTzA?startTime=1612786966000
    • הרצאת המשך להרצאה מעלה: היבטים כלכליים הקשורים במתן סויכלור בהכנה לפני ההמלטה, והשפעם על היצור, הבריאות, הפוריות לאחר ההמלטה, ושעור היציאה (ניתוח כלכלי מעמיק בהסתמך על תוצאות הניסוי מעלה, ועלות הפרעות מטבוליות). דר’ טים בראון, מנהל מקצועי, קואופרטיב לנדוס. https://youtu.be/HoylsnLtWhw
  • פודקאסט וידאו של חברת Balchem: רצים קדימה לעתיד, במחקר ובמעש הנוגע לפרת המעבר, אך גם מביטים אחורה במראה. הפודקאסט מארח את דר’ ג’סי גוף ודר’ ריק גרמר, חוקרים אשר הובילו את במחקר בנושא פרת המעבר בשני העשורים האחרונים.

https://www.youtube.com/watch?v=IQTsF2ypwno

  • הזנת מכונית המרוץ המטבולית (פרת החלב גבוה התנובה): שימוש בעמילן או בשומן כמקורות אנרגיה ליצור חלב (כולל יסודות מטבוליזם האנרגיה). דר’ פול קונונוף, אוניברסיטת נברסקה, ארה”ב.

https://www.youtube.com/watch?v=xRk0LKiFA3s

  • פודקאסט וידאו של חברת Balchem: היונקים הם העתיד של הרפת; האם אתם משקיעים בתבונה? הפודקאסט מארח את דר’ בוב ג’ימס ואת דר’ אד קרייקס, נציגי חברות יעוץ, ארה”ב. https://www.youtube.com/watch?v=uAmHPPQFm-I
  • פודקאסט וידאו של חברת Balchem: דיון בשני מאמרים שפורסמו לאחרונה ב-JDS: האחד עוסק בתוספת חומצת אמינו ליזין (מוגן מפרוק בכרס); השני – הבדל בין שתי שיטות שונות לכיסוי תחמיץ תירס. הפודקאסט מארח את דר’ ביל וייס (אוניברסיטת אוהיו, ארה”ב) ואת דר’ פול קונונהוף (אוניברסיטת נברסקה, ארה”ב) הדנים בשני המאמרים.

https://www.youtube.com/watch?v=iIcKcBcmkQY

  • שיפור ניצולת החלבון לצורך הקטנת ההשפעה של יצור החלב על הסביבה. דר’ כריס ריינולדס, אוניברסיטת רדינג, אנגליה. https://www.youtube.com/watch?v=v8DnV4RCq9A
  • סיור ברפת לא גדולה בניו-יורק: Tom Tylutki (AMTS) provides a farm tour with a look at raising heifers, birth to freshening in the October 2021 presentation of The Nutritionist.: https://www.youtube.com/watch?v=C1-PkXSZcoE&t=5s
  • שיפור יעילות ההזנה לטובת הגדלת הרווחיות ושימור הסביבה. דר’ מייק ונדרהר, אוניברסיטת מישיגן, ארה”ב. https://www.youtube.com/watch?v=l5-kfXpT68s
  • הרצאה מרתקת מכנס התזונה של קורנל ((CNC, 2021 – שיקולים אפיגנטיים בטיפוח בקר לחלב והיבטים ממשקיים: Chad Dechow, Penn State University https://www.youtube.com/watch?v=icjDX4rSc2o

·         עוד הרצאה מהכנס הנ”ל (CNC) – החתימה הפנוטיפית והמולקולרית של עומס חום על העובר – Dr. Jimena LaPorta, University of Wisconsin  https://www.youtube.com/watch?v=07CkiKuN90c

  • פודקאסט וידאו של חברת Balchem: הזנת חולבות, יבשות ופרות מעבר בזרחן. הפודקאסט מארח את דר’ ביל וייס (אוניברסיטת אוהיו ארה”ב) ואת דר’ ג’סי גוף (אוניברסיטת איווה, ארה”ב): https://www.youtube.com/watch?v=DWkXBm45n_w
  • פודקאסט וידאו של חברת Balchem: כיצד להשתמש במודל של ה-NRC 2022 (הטכניקה של שימוש בתכנה לטובת תכנון מנות בהתאם לצרכי הפרה). הפודקאסט מארח את דר’ מרק הניגן (וירג’יניה טק, ארה”ב): https://www.youtube.com/watch?v=OfZ8zyUzuME
  • פודקאסט וידאו של חברת Balchem: מגמות בשוק הגלובאלי ושרשרת האספקה לשנת 2022. הפודקאסט מארח ברט סטיוארט וריצ’ארד פריץ, חברת Global AgriTrends, ארה”ב: https://www.youtube.com/watch?v=39G48jJMJqM
  • פודקאסט וידאו של חברת Balchem: רב שיח לזכרו של פיטר ואן סוסט ז”ל, שנפטר בשנה שעברה. הפודקאסט מארח את דר’ מרי-בת’ הול, USDA, דר’ מייק ואן המבורג, אוניברסיטת קורנל ודר’ דויד מרטנס (אוניברסיטת ויסקונסין, בדימוס), כולם תלמידי מחקר של ואן סוסט בעברם הרחוק: https://www.youtube.com/watch?v=nc34h6bDhh0

 

 

הצגת ה-NRC החדש, 2021 – חמש הרצאות בחסות חברת Balchem הניתנות על ידי חברי ועדת ה-NRC ומציגות מבחר של נושאים (זו אינה ההצגה הרשמית; הצגת ה-NRC הפורמאלית הייתה במועד מוקדם יותר); קבצי PDF של ההרצאות זמינות בקישור:

סדרת פודקאסטים וידאו (שיח רב משתתפים, בווידאו) של חברת Balchem  העוסקים ב-NRC החדש, 2021:

  1. דיון בפרק העוסק בשומן ואנרגיה ב-NRC הפודקאסט מארח את דר’ לו ארמנטאנו (אוניברסיטת ויסקונסין, ארה”ב) ואת דר’ מייק ונדהר (אוניברסיטת מישיגן, ארה”ב) הדנים בנושא. https://www.youtube.com/watch?v=9uRXBOfsFAs
  2. דיון בפרק העוסק בחלבון וחומצות אמינו ב-NRC 2021. הפודקאסט מארח את דר’ מרק הניגן (וירג’יניה טק, ארה”ב) ואת דר’ ג’ף פירקינס (אוניברסיטת אוהיו, ארה”ב) הדנים בנושא. https://www.youtube.com/watch?v=YuzNrR-zfIU
  3. דיון בפרק העוסק בפרות יבשות, יונקים, ועגלות תחלופה, ב-NRC 2021. הפודקאסט מארח את דר’ ג’ים דרקלי (אוניברסיטת אילינוי, ארה”ב) ואת דר’ ביל וייס (אוניברסיטת אוהיו, ארה”ב) הדנים בנושא. https://www.youtube.com/watch?v=EKwky-JmKMw
  4. דיון בפרק העוסק בצריכת מזון ובפחמימות, ב-NRC 2021. הפודקאסט מארח את דר’ מרי-בת’ הול (מ. החקלאות, המרכז לחקר מזונות גסים, ארה”ב) ואת דר’ פול קרונונוף (אוניברסיטת נברסקה, ארה”ב) הדנים בנושא. https://www.youtube.com/watch?v=v9prFoUxEUM
  5. דיון בפרק העוסק במינרלים ובויטמינים, ב-NRC 2021. הפודקאסט מארח את דר’ ביל וייס (אוניברסיטת אוהיו, ארה”ב) ואת דר’ ריץ’ ארדמן (אוניברסיטת מרילנד, ארה”ב) הדנים בנושא. https://www.youtube.com/watch?v=Z8_-8YXrV20

————————————————————————————————————————–

פרק 2 – הרצאות מטעם קואופרטיב לנדוס, ארה”ב, יצרני מוצר-מלחים-אניונים, “סויכלור”

  • “סויכלור”, איכות המוצר – דר’ טים בראון, מנהל מקצועי, קואופרטיב לנדוס. https://www.youtube.com/watch?v=K-l2RqgYG5s
  • מה אמור להיות ה-DCAD (פער קטיונים אניונים) של פרות ההכנה לפני ההמלטה? – ברנדי גדנלסק, מנהל מכירות אזורית ((Midwest, ארה”ב. https://www.youtube.com/watch?v=iEAkVAOT9mk
  • הבנת ערך ה-pH של שתן פרות הכנה לפני ההמלטה השונות זו מזו בסטטוס המטבולי של חומציות/ בסיסיות (הרצאה מקיפה ומעולה) – ברנדי גדנלסק, מנהל מכירות אזורית ((Midwest, ארה”ב. https://www.youtube.com/watch?v=XpU6ZaX1sno
  • טיפולים לשיפור תופעת המחסור בסידן (היפוקלצמיה) לאחר ההמלטה – דר’ ג’סיקה מק’ארט, אוניברסיטת קורנל, ארה”ב.  https://www.youtube.com/watch?v=8Srpe6O1X4k
  • דרישות הסידן של הפרה לפני ההמלטה – דר’ טים בראון, מנהל מקצועי, קואופרטיב לנדוס. https://www.youtube.com/watch?v=YVwnPwB1iCA
  • הבנת דרישות הסידן של פרת ההכנה לפני ההמלטה (הרצאה מקיפה ומעולה על הנושא) – ברנדי גדנלסק, מנהל מכירות אזורית ((Midwest, ארה”ב. https://www.youtube.com/watch?v=YVwnPwB1iCA
  • החדשנות שבמוצר “סויכלור” – פרופ’ ג’סי גוף, מפתח המוצר, אוניברסיטת מיניסוטה, ארה”ב. https://www.youtube.com/watch?v=xmFqmdKML1Q
  • “סויכלור” – מבט על – נשיא ו-CEO של קואופרטיב לנדוס (יצרני סויכלור). https://www.youtube.com/watch?v=rZoOJVS-P90