גרעין עמילני/דגניים. מקורו בגידול חיטה לגרעינים. מקור לעמילן ואנרגיה. עמילן פריק. עיבוד רצוי - גריסה עדינה.
גרעין שעורה
גרעין עמילני/דגנים. מקורו בגידול שעורה לגרעינים. מקור לעמילן ואנרגיה.
כוספת לפתית
זרע להפקת שמן. מקורו בבתי בד - חומר לוואי שנותר לאחר מיצוי השמן. מקור לחלבון ו-NDF. פריקות חלבון גבוהה. דבל זירו (00); רמת אנטינוטריינטים נמוכה מאד; מאפשרת שימוש מוגבר במנה; הרכב ח. אמינו טוב מאד.
כוספת סויה
זרע/פולים להפקת שמן. מקורו בבתי בד - חומר לוואי שנותר לאחר מיצוי השמן. מקור לחלבון. פריקות חלבון בינונית. נדרשת קלייה אופטימאלית (לקבלת צבע חום בהיר); קיימת מקולפת גבוהת חלבון או רגילה נמוכת חלבון; הרכב ח. אמינו מצוין.
כוספת חמניות
זרע להפקת שמן. מקורו בבתי בד – חומר לוואי שנותר לאחר מיצוי השמן. מקור לחלבון ו-NDF. פריקות חלבון גבוהה. תכולת אנרגיה בינונית עקב NDF גבוה בנעכלות נמוכה מאד.
סובין / רמולאז׳
גרעין חיטה. טחנות קמח; תוצר לוואי של שיוף והסרה מבוקרת של שכבות קליפת גרעין החיטה. מקור ל-NDF שאינו גס. נעכלות NDF בינונית. מקור טוב ל-NDF נעכל.
DDGS
גרעין תירס לתעשייה. תוצר לוואי של מפעלי יצור אתנול מתירס בהליך תסיסת שמרים. מקור לחלבון ו-NDF. פריקות חלבון בינונית/נמוכה. מכיל שמן תירס, 9-13%; שימוש מוגבר עלול לפגוע ביצור שומן החלב; הרכב ח. אמינו חסר ליזין.
גלוטן פיד
גרעין תירס לתעשייה. תוצר לוואי של מפעלי יצור עמילן תירס וממתיקים (גלוקוז ואחרים). מקור לחלבון ו-NDF. פריקות חלבון גבוהה. בעיקרון - גפת תירס מיובשת; הרכב ח. אמינו חסר ליזין.
קליפות סויה
זרע/פולים להפקת שמן. בתי בד; תוצר לוואי מקילוף פולי הסויה קודם להפקת השמן. מקור ל-NDF שאינו גס. נעכלות NDF גבוהה. מקור מעולה ל-NDF נעכל במיוחד במנות נמוכות מזון גס או מזון בעל נעכלות NDF נמוכה.
שומן מוגן
שמן דקלים. מלחי סידן של חומצות שומן שמקורם בתעשיית הפקת שמן הדקלים. מקור אנרגיה. שימוש מוגבל במנה (1-2%). עלולה להיות בעיית טעימות במינון גבוה.
שמן צמחי (סופסטוק)
שמנים. מקורו בבתי בד; חומר לוואי של תעשיית השמן הנותר מתהליך הזיכוך (ואחרים). הקטנת קמחיות; אנרגיה. רצוי שימוש נמוך ככל שניתן (גרמים בודדים במנה). שימוש מוגבר (מעל כ-30 גרם/מנה) עלול לפגוע ביצור שומן החלב.
גרעין סורגום
גרעין עמילני/דגניים. מקורו בגידול סורגום לגרעינים. הוא מספק עמילן ואנרגיה.
סידנית
מינרלים. סלע גירני טחון דק. מקור סידן. כ-1% ממנת חולבות. שימוש מוגזם יכול להביא לפגיעה בספיגת מינרלים אחרים.
מלח בישול
מינרלים. מלח ים. נתרן וכלור.0.4-0.5% ממנת חולבות. שימוש מוגבר עלול לפגוע בצריכת מזון.