רפתות – משנות השלושים לימינו
איך מבטיחים ביטחון תזונתי?
תקציר: האיזון בין יוקר המחיה ועתידה התזונתי של המדינה הוא עדין. כוחות שונים מושכים לכיוונים שונים, והדעות של כל צד מוצקות ואיתנות. כדי לדון בסוגיות מורכבות שנוגעות לאותו איזון, הזמנו לאולפן את עמית בן צור, מנהל מכון יסודות העוסק בעיצוב מדיניות כלכלית וחברתית.
אתגרי המעבר הבין-דורי במשק המושבי
פעמים רבות החקלאות עוברת במשפחה. ליאור גולן מבית שערים הגיע לאולפננו לספר על המורכבות שמאחורי הערבוב הזה, שכולל משפחה, עסק ואדמה. איך זה לגדול לתוך עסק משפחתי? האם יש אפשרות לברוח מ”הייעוד”? מה מבדיל בין עסק משפחתי חקלאי לעסק משפחתי אחר? איך הדור הממשיך מתמודד עם הציפיות ממנו, ומה אפשר לעשות כדי להקל על כל העסק?
למה חלב חשוב בתפריט שלך?
את זה שהחלב עשיר בסידן כל ילד יודע לדקלם, אבל מה יש בו מעבר לזה? בפרק זה אירחנו את שרית עטיה, דיאטנית קלינית שבין היתר מייעצת למועצת החלב. היא הסבירה לנו מה יש בחלב שהופך אותו לבריא כל-כך, מהו אותו לקטוז מפורסם, איך אפשר לפצות על אי-צריכת חלב (ספוילר: זה קשה), וסיפרה על מחקר שאימצו רבים ממתנגדי החלב – על אף שהוא לא עומד בשום סטנדרט אקדמי.
השומר החדש נלחם בפשיעה חקלאית
עבור חקלאים רבים התמודדות עם פשיעה חקלאית היא חלק מהמקצוע. ונדליזם, גניבת ציוד, פגיעה בכלבי שמירה – אלו רק חלק מהדברים שחקלאים התמודדו איתם לאורך השנים. האירוע של שי דרומי ב-2007, במהלכו נורה ונהרג אחד מהפורצים לחוותו, הדליק ניצוץ בבחור צעיר בשם און ריפמן. לימים, היה און ממקימי תנועת “השומר החדש”, שבאה להתמודד עם תופעת הפשיעה החקלאית, וכיום עוסקת בתחומים נוספים. דיברנו עם און על ילדותו, על הקמת “השומר החדש”, על היחסים המורכבים עם המשטרה, על חינוך, ותהינו לגבי העתיד.
מזון למחשבה: ראיון בלעדי עם שר החקלאות אלון שוסטר
היתרונות המפתיעים באכילת פירות וירקות
אחרי שהחקלאי הישראלי קוטף את היבול, הוא מגיע לצלחת שלנו ושל היקרים לנו.
מגיל צעיר אומרים לנו שלאכול בריא זה לאכול פירות וירקות. אבל למה? מה יש בהם שהופך אותם לבריאים כל-כך? מה זה סיבים תזונתיים? מה ההשפעה של בישול ירקות על הערך התזונתי שלהם? מה עדיף – לאכול עם או בלי קליפה? ומה כולל התפריט של הדיאטנית, לימור בן חיים, אותה אירחנו בפודקאסט.
גידולי שדה בעוטף עזה
הגד”ש בעוטף עזה עולה לפעמים לכותרות בהקשר של שריפות שנגרמות כתוצאה מבלוני תבערה, אבל יש עוד הרבה מה להגיד עליו מעבר להיבט הביטחוני. בפרק זה אירחנו את עדי שקלאר, מנהל גידולי השדה של קיבוץ עלומים. דיברנו איתו על גידוליו השונים, האוכל שהוא מספק להמוני ילדים, התחרות עם חו”ל, הקצאות המים וכמובן גם על השפעת המצב הביטחוני.
חינוך לחקלאות
כשחושבים על הנוער הישראלי של היום, ניתן לחשוב שבשביל רבים מילדי ישראל חקלאות היא מושג ערטילאי-משהו. לא זה המצב עבור מאות התלמידים שעוברים מדי שנה בחממה האקולוגית שמנהל נועם גבע בעין שמר. אצל נועם התלמידים מוצאים את עצמם מתעסקים בחקלאות במו ידיהם – בין אם זה באדמה ממש ובין אם זה באגרו-טק מתקדם. איך מגייסים תלמידים לתחום הזה? למה הם – ואנחנו – בכלל צריכים את זה? ואיך תלמידה אחת הגיעה עד לתחרות בינלאומית בשבדיה עם מוצר חקלאי שהכינה במסגרת בית-הספר?
- 1
- 2