השפעת האכלת ערב לעומת האכלת בוקר על ביצועי פרות חלב במהלך הקיץ
גורמים המשפיעים על הפסדי החומר יבש ועל האיכות של תחמיצים
קע: תחמיץ הינו המזון הגס העיקרי בישראל. חיוניותו להזנת הפרות כמו גם מחירו היקר מחייבים הקפדה יתרה על שמירת איכות ומזעור הפחת.
שילוב מזונות עתירי גופרית במנות לפיטום בקר
רקע: בשנים האחרונות נערכו מחקרים רבים שבחנו את המטבוליזם של גופרית במע”ג. לגופרית חשיבות רבה בתפקוד בע”ח
ירידה בצריכת המזון ותנובת החלב בפרות בתחילת התחלובה, עקב שילוב עמילן פריק במנות עם ריכוז עמילן גבוה ונמוך.
רקע – צריכת המזון המועטה לאחר ההמלטה לא מצליחה לספק את הצרכים האנרגטיים של הפרה, העולים בצורה משמעותית עם תחילת התחלובה
מידת ההשפעה שיש לגישת המנהל ולהתנהגותו, על רווחיות הרפת
ע: הסכם החלב שנחתם לאחרונה על כל יתרונותיו (פרסים למוצא הישר) מדגיש שוב את הצורך המתמיד של הרפת בהתייעלות. מקובל לחשוב שההבדלים ברווחיות בין רפתות תלויים בעיקר בניהול בכלל ובמנהל בפרט.
שימוש בתוסף על בסיס כורכום לשיפור ביצועי הגדילה ומערכת החיסון בטלאים לפיטום
רקע: תעשיית גידול הכבשים נפוצה ברחבי הגלובוס בגלל חשיבותה לייצור חלב, בשר וצמר. בשנים האחרונות עלה הביקוש בעולם לבשר כבשים, בעיקר טלאים.
צמצום משך הזמן בו הבליל שוהה באבוס, בתוספת חציר ארוך סיב (מוגש בנפרד), ובלעדיו, על ביצועי הייצור והע”ג של פרות חלב
רקע: צמצום שעות היממה בהן מוגש בליל באבוס הינה שיטת הזנה המשמשת לעיתים בשלבי גידול שונים של מעלי גירה שאינם בתחלובה )למשל עגלות הרות כאשר המנה אינה גסה דייה; הערת המתרגם.
תוספי מזון: מה צריך לדעת ומה חשוב לשאול
העלייה המתמדת בתנובת החלב והעומס המטאבולי הנלווה אליה פתחו פתח לשאלה, מה עוד ניתן לעשות על מנת להעלות את התפוקות מחד, ומאידך לשמור על תפקוד תקין של בע”ח.
הזנת טלאים במפטמה בגרעינים שלמים
רקע: תעשיית פיטום הטלאים בישראל ובעולם נמצאת במגמת עלייה בשנים האחרונות, ונכון להיום, במשקי צאן אשר משווקים בשר וחלב, ההכנסות ממכירת הבשר גבוהות מההכנסות משיווק החלב (לשם השוואה, ברפת החלב ההכנסות משיווק בשר נעות סביב %10, וברפת חלב המפטמת את העגלים שנולדו בה מעט יותר, כמובן כתלות בתנאי השוק).