מכניזם של ספיגת מינרלים, השפעות גומלין המשפיעות על סטטוס החומציות ונוגדני התחמצנות, ושיקולים בתכנון מנה לשפור סטטוס המינרלים חלק א’
צריכה, נעכלות וביצועי גדילה של עגלי הולשטיין שהוזנו בתחליף חלב, בשתי רמות הזנה שונות
הוספת חומצות אמינו ליזין ומתיונין מוגנות-כרס, לפני ואחרי ההמלטה, והשפעתה על ביצועי פרות חלב
קדמה: חלבון הוא אחד מאבות המזון וככזה הינו חיוני לכל תפקודי הגוף – קיום, גדילה ויצרנות מכל סוג שהוא. על מנת לספוג את חלבון, בע”ח בכלל, ופרות בפרט, חייבים לפרק את החלבון לאבני הבניין שלו, הן חומצות האמינו (ח”א); הללו, נספגות במעי, מגיעות לרקמות, שם נבנים מחדש החלבונים הדרושים לגוף למטרות השונות (קיום, גדילה, חלב, עובר).
מקורות חלבון שונים באבקות החלב
רקע: השימוש באבקות חלב להזנת יונקים כתחליף להזנה בחלב מלא, נובע ממספר סיבות: 1. מחיר – פרמטר התלוי בתשלום הנהוג ברפת (משטר מכסות כן/לא, חריגות קיץ חורף והתשלום עליהן וכו’);
האם רצוי להוסיף חומצות שומן לפרות חלב: איזה, מתי וכיצד? חלק א’
רקע: לאחרונה, עקב עלייתו הכלכלית של מרכיב השומן בחלב וגורמים בשוק שמעודדים מגמה זו, ישנה התעניינות רבה בקרב הרפתנים כיצד להעלות את שיעור השומן בחלב.
כל מה שלא ידעתם על פרי-מרטין (freemartins – עגלה תאומה לעגל זכר)
המונח פרי-מרטין מוכר וידוע בקרב כל מי שעוסק בענף הבקר, דהיינו, עגלה שנולדה תאומה לעגל זכר.
השפעת אורך הסיב של קש חיטה במנת יבשות, על צריכת המזון, הבריאות ותנובת הפרות לאורך תקופת המעבר
רקע: בתקופת היובש, עקב צרכי אנרגיה וחלבון נמוכים, צריכת המזון של הפרות נמוכה, ומנת היובש מאופיינת בריבוי מזון גס וריכוזי אנרגיה וחלבון נמוכים, זאת בהשוואת לצרכי הפרה ומנת המזון לאחר ההמלטה.
מועד תחילת השימוש בכולין מוגן כרס ומשך השימוש בו, משפיעים על ביצועי פרות חלב
רקע: כולין הנו נוטריינט חיוני לו תפקודים רבים בתאי משפחת היונקים, ובפרות חלב גבוהות תנובה משערים שהינו גורם מגביל יצור, במיוחד בפרות בתחילת התחלובה לאחר ההמלטה.
ההשפעות של הגבלת מקום באבוס ותדירות קירוב המזון, על ביצועי הגדילה של עגלות הולשטיין, הניזונות במנות עתירות מזון גס, תחת ממשק הגבלת מזון
רקע: האתגר בגידול עגלות לתחלופה הוא מינימום עלות כלכלית וסביבתית, תוך הימנעות מפשרות באשר לביצועים העתידיים של העגלות.