האם רצוי להוסיף חומצות שומן לפרות חלב: איזה, מתי וכיצד? חלק ב’: שילוב תוספי חומצות שומן במנת פרה חולבת
השפעת קרינת השמש ומועד ההזנה על ההתנהגות, התגובה החיסונית והיצרנות של כבשי חלב תחת עומס חום
רקע: לקראת סוף האביב ולמשך הקיץ, טמפרטורת הסביבה ברחבי המזרח התיכון גבוהה יחסית, ומטפסת במקרים רבים מעל לטמפרטורת הנוחות (Thermal neutral zone) של כבשים לחלב (5-25 מ”צ). כחלק מהתמודדות הכבשים עם עקת החום, הן מעלות את קצב הנשימה שלהן (הלחתה), פעולה הגורמת לעלייה של %7-25 בצריכת האנרגיה לקיום.
רפתות – משנות השלושים לימינו
ענף הרפתות במדינה עבר שינויים משמעותיים מראשיתו – לפני קום המדינה – ועד ימינו אנו. יחד עם שמאי מדיני, רכז התארגנות רפתות בגרנות, ניסינו להבין מהם אותם השינויים שחווה הענף בעשרות השנים האחרונות, מה הרציונל מאחורי השינויים הללו, וכיצד הם משפיעים על הנוף הכפרי של ארצנו.
איך מבטיחים ביטחון תזונתי?
תקציר: האיזון בין יוקר המחיה ועתידה התזונתי של המדינה הוא עדין. כוחות שונים מושכים לכיוונים שונים, והדעות של כל צד מוצקות ואיתנות. כדי לדון בסוגיות מורכבות שנוגעות לאותו איזון, הזמנו לאולפן את עמית בן צור, מנהל מכון יסודות העוסק בעיצוב מדיניות כלכלית וחברתית.
אתגרי המעבר הבין-דורי במשק המושבי
פעמים רבות החקלאות עוברת במשפחה. ליאור גולן מבית שערים הגיע לאולפננו לספר על המורכבות שמאחורי הערבוב הזה, שכולל משפחה, עסק ואדמה. איך זה לגדול לתוך עסק משפחתי? האם יש אפשרות לברוח מ”הייעוד”? מה מבדיל בין עסק משפחתי חקלאי לעסק משפחתי אחר? איך הדור הממשיך מתמודד עם הציפיות ממנו, ומה אפשר לעשות כדי להקל על כל העסק?
למה חלב חשוב בתפריט שלך?
את זה שהחלב עשיר בסידן כל ילד יודע לדקלם, אבל מה יש בו מעבר לזה? בפרק זה אירחנו את שרית עטיה, דיאטנית קלינית שבין היתר מייעצת למועצת החלב. היא הסבירה לנו מה יש בחלב שהופך אותו לבריא כל-כך, מהו אותו לקטוז מפורסם, איך אפשר לפצות על אי-צריכת חלב (ספוילר: זה קשה), וסיפרה על מחקר שאימצו רבים ממתנגדי החלב – על אף שהוא לא עומד בשום סטנדרט אקדמי.
השומר החדש נלחם בפשיעה חקלאית
עבור חקלאים רבים התמודדות עם פשיעה חקלאית היא חלק מהמקצוע. ונדליזם, גניבת ציוד, פגיעה בכלבי שמירה – אלו רק חלק מהדברים שחקלאים התמודדו איתם לאורך השנים. האירוע של שי דרומי ב-2007, במהלכו נורה ונהרג אחד מהפורצים לחוותו, הדליק ניצוץ בבחור צעיר בשם און ריפמן. לימים, היה און ממקימי תנועת “השומר החדש”, שבאה להתמודד עם תופעת הפשיעה החקלאית, וכיום עוסקת בתחומים נוספים. דיברנו עם און על ילדותו, על הקמת “השומר החדש”, על היחסים המורכבים עם המשטרה, על חינוך, ותהינו לגבי העתיד.
מזון למחשבה: ראיון בלעדי עם שר החקלאות אלון שוסטר
היתרונות המפתיעים באכילת פירות וירקות
אחרי שהחקלאי הישראלי קוטף את היבול, הוא מגיע לצלחת שלנו ושל היקרים לנו.
מגיל צעיר אומרים לנו שלאכול בריא זה לאכול פירות וירקות. אבל למה? מה יש בהם שהופך אותם לבריאים כל-כך? מה זה סיבים תזונתיים? מה ההשפעה של בישול ירקות על הערך התזונתי שלהם? מה עדיף – לאכול עם או בלי קליפה? ומה כולל התפריט של הדיאטנית, לימור בן חיים, אותה אירחנו בפודקאסט.