התגובות שלי בפורום
-
מאתתגובות
-
supportמנהל בפורום
הפעולה הראשונה שיש צורך לעשות היא לעצור את קוי ההאבסה ולאפשר לעופות “לנקות” את הצלחות. במידה ומפלס המזון בצלחות גבוה, יש צורך להנמיך אותו ולכוון את הצלחת כך שהמפלס יהיה מינימלי. במידה והפיזור קרה לאחר מעבר מפירורים לכופתיות, מומלץ להזמין באופן מיידי תערובת פירורים ולפתוח את שני המיכלים ביחד כך שהתערובות תתערבבנה בצלחות והעופות יתרגלו לצורה השונה.
supportמנהל בפורוםיש לי פיזור תערובת בלול. מה אפשר לעשות?
supportמנהל בפורוםהקוקסידיוסטט הורג את החיסון ולכן במקרה כזה יש צורך להמשיך בתערובת עם קוקסידיוסטט עד לסיום הלהקה.
supportמנהל בפורוםמה קורה אם חיסנתי את העופות נגד קוקסידיה ובטעות קיבלתי תערובת עם קוקסידיוסטט?
supportמנהל בפורוםהמעבר לכופתיות יכול להתבצע ברגע שהעוף מספיק גדול כדי לאכול אותן. כופתיות מקטינות את בזבוז המזון ואת האנרגיה שהעוף צריך להשקיע באכילה ולכן בד”כ משפרות את ביצועי הגדילה. רוב המגדלים עוברים לכופתיות בין גילאים 21 ל 24.
supportמנהל בפורוםבאיזה גיל כדאי לעבור בפטם לשימוש בכופתיות, אם בכלל?
supportמנהל בפורוםרוב מוצרי החמצת המים פועלים על החלק הראשון של מערכת העיכול (זפק, קיבת בלוטות, קורקבן) ואילו מחמיצי התערובת בחלק גדול מן המקרים פועלים רק לאחר הקורקבן, כך שבמידה ובוחרים את המוצרים הנכונים הם ישלימו זה את פעילותו של זה.
supportמנהל בפורוםהאם החמצת תערובת והחמצת מים נותנות את אוטו האפקט ולכן אין צורך להשתמש בשתי השיטות?
supportמנהל בפורוםבאופן חד משמעי עדיף לערבב בין התערובות ולא ליצור מצב של מחסור במזון בלול.
supportמנהל בפורוםמה עדיף בהחלפת קוקסידיוסטט? לערבב תערובות עם סוגי קוקסידיוסטטים שונים למשך עד כחצי יום או ליצור הפרדה מוחלטת גם במחיר של קוי אוכל ריקים לזמן מסויים?
supportמנהל בפורוםההנחיה לא לערבב שני סוגים שונים של קוקסידיוסטט באה כדי למנוע מצב שמתערבבות שתי התרופות ובסופו של דבר בעל החיים לא מקבל את המינון המומלץ מאף אחת מהתרופות. לכן, במידה והערבוב הוא רק לכמה שעות אין שום סכנה בערבוב מכיוון שלאחר כמה שעות בעל החיים חוזר לקבל את המינון המלא וטווח זמן של כמה שעות הוא קצר מדי להתפתחות קוקסידיה, כך שאין סכנה.
supportמנהל בפורוםהאם בזמן מעבר בין קוקסידיוסטטים מותר שהתערובות תתערבבנה?
supportמנהל בפורוםבמידה והעופות לא הגיעו למשקל צריך להמשיך עם התערובת הנוכחית ולא לעבור לבאה.
supportמנהל בפורוםלהקות רביה כבדה הינן בעלות יכולת גדילה וניצולת מזון דומה לאפרוחי הפטם אותן הן מייצרות. יש לזכור כי חלק ניכר מהשיפור הגדול בביצועי הפטמים מגיע מלהקות הרביה ולכן להקות רביה של היום שונות מלהקות רביה בשנים עברו. חלבון או חומצות אמינו מהן הוא מורכב, הן הגורם המשמעותי ביותר לעליה במשקל גוף הנובע בעיקר מגדילת שריר החזה. מנת הזנה גבוהה בחומצות אמינו (חלבון) יוצרת מסת שריר גבוהה בזמן הגידול והכניסה להטלה עם מאגרי שומן נמוכים. מצב של חוסר איזון בין מסת שריר למאגרי שומן משנה את הצרכים התזונתיים של הנקבה ועשוי לפגוע בתוצאות המקצועיות.
supportמנהל בפורוםההמלצות לרמת חלבון בתערובות הרביה ירדו עם השנים, מדוע לא לתת תערובות רביה עם חלבון גבוה יותר?
-
מאתתגובות