ביצוע הגדילה של הודי זכר בתקופת הגידול האחרונה
מזון למחשבה: כך נתאים בין תכולת הזנה לדרישות הפטם
כל הנתונים מובילים למסקנה כי יש להתייחס אל הזכרים והנקבות כבעלי חיים שונים לגמרי, ולכן גם להתאים להם הזנה שונה
ירק תירס לתחמיץ: מתי קוצרים ולמה (חלק א’)
לפני שנים מספר, לאחר שנתקף בפטריית ארגוט, הופסק גידול הסורגום לתחמיץ, כך שבצער רב, לאחר שנים של מו”פ, ויישום מוצלח כמעט בכל אזורי הארץ, הוסר מזון גס זה מסל המזונות הגסים בישראל. בהעדרו – חזר ירק התירס לתחמיץ לגדולתו, כגידול קיצי מוביל, וכמזון “הגס” השני בחשיבותו בישראל לאחר חיטה לתחמיץ.
השוואת שלוש שיטות גידול מטילות בארה”ב
הרוב המכריע של המטילות בארה”ב )305 מיליון( מוחזק בכלובים, בשטח של 170 סמ”ר למטילה. בחודש ינואר 2015 שונו החוקים בקליפורניה, כך שכל ביצה בקליפתה הנמכרת במדינה תגיע ממטילה שיש לה מספיק מקום להסתובב ולמתוח את כנפיה.
האם רצוי להוסיף חומצות שומן לפרות חלב: איזה, מתי וכיצד? חלק ב’: שילוב תוספי חומצות שומן במנת פרה חולבת
פרק זה נציג עבודות עדכניות שנעשו במחלקה למדעי בע”ח באוניברסיטת מישיגן ארה”ב ע”י קבוצת חוקרים בראשותם של Lock & de Souza
השפעת קרינת השמש ומועד ההזנה על ההתנהגות, התגובה החיסונית והיצרנות של כבשי חלב תחת עומס חום
רקע: לקראת סוף האביב ולמשך הקיץ, טמפרטורת הסביבה ברחבי המזרח התיכון גבוהה יחסית, ומטפסת במקרים רבים מעל לטמפרטורת הנוחות (Thermal neutral zone) של כבשים לחלב (5-25 מ”צ). כחלק מהתמודדות הכבשים עם עקת החום, הן מעלות את קצב הנשימה שלהן (הלחתה), פעולה הגורמת לעלייה של %7-25 בצריכת האנרגיה לקיום.
רפתות – משנות השלושים לימינו
ענף הרפתות במדינה עבר שינויים משמעותיים מראשיתו – לפני קום המדינה – ועד ימינו אנו. יחד עם שמאי מדיני, רכז התארגנות רפתות בגרנות, ניסינו להבין מהם אותם השינויים שחווה הענף בעשרות השנים האחרונות, מה הרציונל מאחורי השינויים הללו, וכיצד הם משפיעים על הנוף הכפרי של ארצנו.
איך מבטיחים ביטחון תזונתי?
תקציר: האיזון בין יוקר המחיה ועתידה התזונתי של המדינה הוא עדין. כוחות שונים מושכים לכיוונים שונים, והדעות של כל צד מוצקות ואיתנות. כדי לדון בסוגיות מורכבות שנוגעות לאותו איזון, הזמנו לאולפן את עמית בן צור, מנהל מכון יסודות העוסק בעיצוב מדיניות כלכלית וחברתית.
אתגרי המעבר הבין-דורי במשק המושבי
פעמים רבות החקלאות עוברת במשפחה. ליאור גולן מבית שערים הגיע לאולפננו לספר על המורכבות שמאחורי הערבוב הזה, שכולל משפחה, עסק ואדמה. איך זה לגדול לתוך עסק משפחתי? האם יש אפשרות לברוח מ”הייעוד”? מה מבדיל בין עסק משפחתי חקלאי לעסק משפחתי אחר? איך הדור הממשיך מתמודד עם הציפיות ממנו, ומה אפשר לעשות כדי להקל על כל העסק?