![](https://ambar.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ambar_logo_v2.jpg)
7 שלבים לתחילת עבודה עם ממשק מלחים אניונים מתון
![](https://ambar.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ambar_logo_v2.jpg)
SoyChlor (סויכלור) – מוצר המכיל מלחים אניונים להתמודדות עם קדחת חלב קלינית ותת קלינית.
SoyChlor (סויכלור) – מוצר המכיל מלחים אניונים להתמודדות עם קדחת חלב קלינית ותת קלינית.
![](https://ambar.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ambar_logo_v2.jpg)
השפעת שילוב תחמיץ גפת רימונים על נעכלות וביצועים בפרות חלב
מבוא: גפת הרימונים היא חומר לוואי של תעשיית מיץ הרימונים בארץ ומכילה את הגרעינים והקליפות הנותרות לאחר הסחיטה. חומר לוואי זה מאופיין בתכולת ח”י נמוכה (%20), תכולת NDF בינונית (%41.3) ובתכולות גבוהות של סוכרים מסיסים (%17.5) ופנולים מסיסים (%27.3),הידועים בספרות המקצועית כחומרים עלולים לפגוע בצריכת המזון ובנעכלותו.
![](https://ambar.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ambar_logo_v2.jpg)
מחלת הארגוט בסורגום (Claviceps Africana)
מחלת הארגוט (שם עממי), מתבטאת בצמחים שונים ממשפחת הדגניים. מחוללי המחלה אינם תוקפים בדרך כלל את הצימוח הווגטטיבי אלא רק תפרחות ושחלות הפרחים וכתוצאה מכך נפגעים הזרעים. קיימים שלושה מינים עיקריים של פטריות פתוגניות שמחוללות את מחלת הארגוט הפוגעים בגידולים חקלאיים וגורמים לנזק כלכלי ולעיתים גם נזקים בריאותיים לבני אדם ובעלי חיים.
![](https://ambar.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ambar_logo_v2.jpg)
האם הצבע הוא האינדיקטור היחידי או הטוב ביותר לאיכות DDGS ?
צבעו של DDGS הפך להיות גורם משמעותי בקביעת איכותו של החומר, עבור חלק מצרכני החומר בשוק היבוא/יצוא, כך שנעשה בו שימוש הבא להבדיל, באופן אמיתי או לכאורה, בין מקורות DDGS שונים.
![](https://ambar.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ambar_logo_v2.jpg)
ביצועי הגדילה של טלאים שניזונו בתערובת פיטום סטנדרטית או בשלוש “חאלטות” המאופיינות ביחסים שונים של גרעין שלם וכופתית
רקע: בשנים האחרונות מקובלת בהזנת טלאי פיטום תוספת גרעינים שלמים (תירס, שעורה, חיטה) לתערובת הכופתיות. מנת פיטום מסוג זה, המשלבת כופתיות עם גרעינים שלמים, מכונה “חאלטה”. במספר עבודות שנעשו בחו”ל, ובעבודות דומות שנעשו בארץ, בהן נעשה שימוש בחאלטות, התקבלו ביצועי גדילה טובים יותר של טלאי הפיטום בהשוואה לתערובת פיטום סטנדרטית.
![](https://ambar.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ambar_logo_v2.jpg)
מחשבות על אנרגיה; מה מתרחש ואיך מתקדמים…
הפרמטרים התזונתיים השכיחים בעת פורמולציה של מנת חולבות הם: חומר יבש, חלבון כללי, NDF, אפר, מיצוי אתרי (שומן), סידן וזרחן, וכן, NFC ו-NEL. הללו, פרט לשני האחרונים, נבדקים רוטינית במעבדות והתוצאות נחשבות כאמינות.
![](https://ambar.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ambar_logo_v2.jpg)
האם הפכנו למעצמת אנרגיה?
לאחרונה מתגלגל טרנד חדש בתחום תוספי המזון לבע”ח, המנסה לערער את חוקי האנרגיה הבסיסיים. במה מדובר? בהקניית ערך אנרגטי לתוסף מזון, החורג מכל תחום ערכים סביר הניתן להסבירו כימית, תזונתית ופיסיולוגית.
![](https://ambar.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ambar_logo_v2.jpg)
תובנות על השימוש ב- DDGS עבור מע”ג
DDGS הינו תוצר לוואי של תעשיית האתנול, המבוססת על עמילן גרעיני תירס, ומהווה מקור חלבון חשוב בהזנת עדר החלב בישראל.