העלאת ריכוז המזון הגס במנת חולבות, בשילוב קיצוץ טוב וקבוע (4-5 ס”מ) של המנה המוגשת כמו גם קירובי מזון תכופים והקפדה על אוכל טרי וזמין באבוס יכולים (אמורים) להעלות את ריכוז השומן (אולי גם החלבון) בחלב תוך פגיעה מינימאלית, אם בכלל, בייצור החלב. גורמים נוספים שעשויים להעלות את השומן הם: בופרים , גרעינים (בעיקר כותנה) מטופלים בסודה קאוסטית. חומצות שומן מסוימות (מוגנות כרס) שניתן להוסיף למנה, וכנראה גם הוספת קטיונים חזקים כמו אשלגן, נתרן, ואולי גם מגנזיום יכולים אף הם לשפר את ביצועי שומן החלב.
לגבי העלאת ריכוז החלבון בחלב, התשובה יותר מסובכת, זאת משום שניסיון להעלותו יגרום לרוב לעליה בכמות החלב אך לאו דווקא בריכוז החלבון. באופן כללי ניתן לומר שמקסום הייצור של חלבון מיקרוביאלי ע”י מתן חלבון זמין לכרס בשילוב עם אנרגיה זמינה (עמילן, סוכרים) יחד עם תוספת של חלבון שרידי איכותי (שלא תמיד בנמצא) בכמות מספקת יביאו למקסום החלבון המטאבולי (MP – הנספג מהמעי) הזמין לפרה לטובת ייצור חלבון החלב .
-
התגובה הזו עודכנה לפני לפני 4 years, 3 months ע"י תזונאי אמבר.