![](https://ambar.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ambar_logo_v2.jpg)
הזנה מדייקת: תוצאות ולידציה של מודל ה-CNCPS, בעזרת תכנת NDS ברפתות חלב.
![](https://ambar.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ambar_logo_v2.jpg)
“הצד האפל” של תאורת הלילה בסככות הרפת – האם אנו מאירים נכון?
רקע: החשיכה בשעות הלילה, היא חלק טבעי ובלתי נפרד ממעגל החיים של בני האדם, בעלי החיים
והצמחייה בטבע. עם זאת, ככל שהאנושות מתקדמת, הולכת החשיכה ומצטמצמת, בגלל השימוש הנרחב
והבזבזני בתאורה. בעקבות המידע המדעי המצטבר בשנים האחרונות על ההשפעות מרחיקות לכת של
תאורה מלאכותית קצרת גל על בריאות האדם, הגדיר לאחרונה ארגון הרופאים האמריקאי את המונח
“זיהום אור”, שקבע שאור מלאכותי בלילה מזיק לבני אדם, מאחר והוא פוגע בייצור הנוירו-הורמון מלטונין
ומשבש ריתמוס (קצב) ביולוגי.
![](https://ambar.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ambar_logo_v2.jpg)
השפעת שומן מוגן משני מקורות שמן דקלים – טריגליצרידים מועשרים בחומצה פלמיטית לעומת מלחי סידן – על יצרנות של פרות חלב באמצע התחלובה
ע: הוספת שומן למנת פרות חלב מביאה להגדלת ריכוז האנרגיה במנה, שיפור ניצולת המזון, תנובת החלב והשומן, ולעיתים אף לשפור המאזן האנרגטי.
![](https://ambar.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ambar_logo_v2.jpg)
השפעת האכלת ערב לעומת האכלת בוקר על ביצועי פרות חלב במהלך הקיץ
פרת החלב גבוהת התנובה, מהיותה בע”ח ביצרנות גבוהה, סובלת במהלך חדשי הקיץ מעומס חום הפוגע בצריכת המזון וביצרנות (כמו גם פרמטרים נוספים כמו פוריות ובריאות)
![](https://ambar.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ambar_logo_v2.jpg)
גורמים המשפיעים על הפסדי החומר יבש ועל האיכות של תחמיצים
קע: תחמיץ הינו המזון הגס העיקרי בישראל. חיוניותו להזנת הפרות כמו גם מחירו היקר מחייבים הקפדה יתרה על שמירת איכות ומזעור הפחת.
![](https://ambar.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ambar_logo_v2.jpg)
שילוב מזונות עתירי גופרית במנות לפיטום בקר
רקע: בשנים האחרונות נערכו מחקרים רבים שבחנו את המטבוליזם של גופרית במע”ג. לגופרית חשיבות רבה בתפקוד בע”ח
![](https://ambar.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ambar_logo_v2.jpg)
ירידה בצריכת המזון ותנובת החלב בפרות בתחילת התחלובה, עקב שילוב עמילן פריק במנות עם ריכוז עמילן גבוה ונמוך.
רקע – צריכת המזון המועטה לאחר ההמלטה לא מצליחה לספק את הצרכים האנרגטיים של הפרה, העולים בצורה משמעותית עם תחילת התחלובה
![](https://ambar.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ambar_logo_v2.jpg)
מידת ההשפעה שיש לגישת המנהל ולהתנהגותו, על רווחיות הרפת
ע: הסכם החלב שנחתם לאחרונה על כל יתרונותיו (פרסים למוצא הישר) מדגיש שוב את הצורך המתמיד של הרפת בהתייעלות. מקובל לחשוב שההבדלים ברווחיות בין רפתות תלויים בעיקר בניהול בכלל ובמנהל בפרט.
![](https://ambar.co.il/wp-content/uploads/2022/04/ambar_logo_v2.jpg)
שימוש בתוסף על בסיס כורכום לשיפור ביצועי הגדילה ומערכת החיסון בטלאים לפיטום
רקע: תעשיית גידול הכבשים נפוצה ברחבי הגלובוס בגלל חשיבותה לייצור חלב, בשר וצמר. בשנים האחרונות עלה הביקוש בעולם לבשר כבשים, בעיקר טלאים.